Håndverk er lik masse tid og tålmodighet. - Fra kosekroken - Chris-Ho.com

Handlekurv
SiteLock
chris-ho.com
SiteLock
Logo
Gå til innhold

Håndverk er lik masse tid og tålmodighet.

Chris-Ho.com
Publisert av: i Håndlaget ·
Tags: Håndlagetuniktverdipris
Alt for dyrt for noe sånt!

Hvor i alle dager kommer det fra egentlig?

Etter min erfaring må dette komme fra de som aldri har vært i nærheten av å lage ett skapte grann for egen hånd, men snarere kun har erfaring med masseproduserte produkter der alt av omtanke og sjel er totalt borte og kun det å spy ut haugevis av mer eller mindre identiske produkter for høyest mulig profitt og til lavest mulig kostnad – noe som definitivt går utover både kvalitet på de fleste vis, noe som helt klart går utover produktets livsløp og varighet.
For ikke å snakke om all forurensningen disse produktene skaper på sin vei ut til forbruker.
Her velges f.eks. billigst mulig råvarer, forurensende råvarer og produksjon.
Kontrollen med hvert produkt blir selvfølgelig mye mer overflatisk og muligheten til å finne det unike som ikke alle har – blir borte.

Så hvorfor skal dette av mange sammenlignes med ett skikkelig håndlaget produkt?
Ett håndlaget produkt er helt enkelt under konstant kontroll fra første lille spire til siste hånd er lagt før det omsider er klart for å starte reisen sin ut til nye eiere.
Men altså, for å ta utgangspunkt i noe for å klargjøre en del ting av en slik håndlagerprosess, så starter jeg i min egen lille garnverden, for der skjer det vanvittig mye som de fleste som ikke er med meg hele tiden – ikke vet.

Så bli med meg i en lett forenklet reise fra start til slutt i ett prosjekt:

For min del starter det gjerne med at jeg finner en garnkvalitet, en farge eller flere, får en ide om en halsutforming, en spesifikk fasong osv., osv. - og disse må videre vurderes opp og ned, fram og tilbake for å finne løsninger, maskeantall, hvor det må felles, settes inn noe ekstra og det skisses, regnes og prøves ut før det hele kan startes opp og settes ut i livet. Allerede i denne prosessen kan det gå både timer, dager, uker og mer – før alt er klart for en oppstart.

Når tiden så endelig er inne for å la produktet begynne å se dagens lys, så er det igjen mange timers arbeide fram til ferdig prosjekt. En genser strikket for hånd, er liksom ikke laget på en halvtimes tid – her er det snakk om maaange timers intensivt arbeide før det kan avsluttes.

Men la oss se litt nærmere på det hele for å sette det i ett litt klarere lys – og her har jeg ikke finregnet men tar de litt sånn på feelingen etter mange års erfaring og egentlig har jeg aldri villet ha de helt klare tallene av redsel for at de skal ta fra meg gleden ved det jeg gjør, når jeg får svart på hvitt at jeg faktisk ikke har noe igjen for det, men skremmende mange får seg til å si at slike ting er alt for høyt priset...

Med garn for ca. Kr 500,- strikker jeg en genser som det nok minst tar meg 40 timer å lage uten tanke på alt forarbeidet med planlegging, anskaffelse av materialer, pinner, nåler osv. som trengs til prosessen.
Jeg legger den ut for salg for ca. Kr 1.000,-.
Differansen mellom råvarene og salgsprisen blir da kr 500,-
Altså vil jeg i dette «forskjønnede» regnestykket sitte igjen med en timepris på den nette sum av kr 12,50 i timen. Og dette er ett drømmetilfelle.

Det jeg da leverer er stort sett ganske så unikt og vel gjennomtenkt fra a til å.
Her ligger det masse gode ønsker og tanker i prosessen.
Jeg velger gode materialer for at plaggene skal vare lengst mulig og føles behagelige å bruke.
Alt blir produsert på miljøvennlig vis og er stort sett kortreist da det meste sendes innenfor landegrensene.
De store fortjenestene har jeg ikke, men jeg har til gjengjeld uhorvelig mye glede underveis mens jeg lager plaggene, og det veier for min del opp for ganske mye.
Det som derimot kan være forferdelig sårende – er når noen får seg til å si at noe er aaaaltfor dyrt, men jeg har funnet min vei å takle det på også – nemlig at de vet ikke hva de snakker om og ei heller vet de å sette pris på de helt unike og gode produktene som holder litt lenger en tiden det tar å frakte dem hjem, så de ønsker jeg ikke at skal ha noe det er nedlagt så mye tid og arbeide i.
Mine produkter ønsker seg hjem der de blir satt pris på og blir brukt om igjen og om igjen – med glede.

Så enkelt er det!

Med dette håper jeg flere av dere får noe å tenke på og kanskje tenker dere litt nøyere om angående dette med masseproduserte langveisfarende miljøbomber, kontra det nære og unike håndverket med sjel og omtanke laget med mer omhu og tid.

Med ønsker om ei flott uke fra meg her i kosekroken!

På disse bildene er det arbeider fra maaange timer.comments powered by Disqus
Siden lagres hos:
Siden lages med:
Sider å se nærmere på:
Siste på FB:
Norsk Kreativ Design:
Clouds:
kreativ veske renere hvit høst steke epler sur smetteskjerf Epler avakado ho.com/blog/index.php?tag=Gjenbruk luftig øyne banan orkide kaker suppe hals oliven tenner kommuner føtter dongri sølv lamper bomull alpakka kroppspleie dukke Genser strikk kylling oljer solbrenthet blomster klær strøm varm Muffins hår drikke Høst Håndlaget vår hovne skyllemiddel næring Windows saft naturell daim hvitere pynteputer Snøkrystall redesign fleece salat Jul nytt hudbetennelser enkelt mohair sjal Sokker naturlig politikk maske pris bær akryl kokos velvære peeling advent rask Ferie økologiske vafler brikke mandel hekle plantekuvøse øper tannrens sokker svart glassbrikker enkle støvelmansjetter duk miljø hare langpanne stjerne app merino dessert Tøfler stearinlys strikket lilla delfin Poteter Klima middag Kake Løper bambi luer Hudpleie Lyslykt olje Data helse kjole drops Fredag Rånåsfoss sommerklar krukker bake nålefilting Gjenbruk mandler marine norske leire snacks godt krukke strikking kviser nett naturhvit enkel Jakke strikke blomsterbed lin Plommer mat mineraler sjokolade ytterplagg påske Lyskrone hjem Cider myk oppskrift hudpleie poncho god mjøsa frukt topp siste Skjønnhet kakigrønn tøfler hamar flettet beige gull hjemmelaget blå håndlaget druekjerneolje design Sitteunderlag tov petrol grenser interiør pleie pulsvarmere miljøvennlig eple aronia pingvin Tags: Banan okergul plante Tann gjenbruk Sørum form viskose Grønnkål Karameller hekling Sitron grønnsaker juletredekorasjoner lysegrå Bjørnebær formet nøtter dekor pynt lion oppskrifter Julekurv Heklet kanel kake taklampe jul spise lampeskjermer kurv glass honning pannebånd bordpynt Urter snømann pus stuing kåpe koke skjørt ull gele hotell plast gjærdeig fletter unikt Pita hus saus skogsgrønn tradisjoner Auli mose oppdatert genser grå frø Hage Kål skjønnhet Små skjerf heklet prismer rosa Barbie grønn Oppskrifter air antioksidanter snøkrystall Nes katt Drivhus gul påskepynt planter svartsurbær tovet vitaminrik næringsrik vitaminer vanilje jakke sunne sunn verdi vinter silke trøbbel hud lys tørket kortreist lue brun nepal http://chris garn sunt
ToppBlogg
SiteLock
app
play
play
app
Tilbake til innhold