Enkel klutstrikk med ruter og riller

Logg ut
Gå til innhold

Enkel klutstrikk med ruter og riller

Chris-Ho.com
Published by Chris i Håndlaget, oppskrifter · 18 april 2021
Tags: klutstrikketstrikkstrikkekluthåndlagetoppskriftbomulllinviskosegratis
Endelig er en pose med forskjellige rester av garn i bomull, viskose, lin, melkefiber etc. tømt!

De siste restene ble til disse 3 klutene, så nå skulle det holde med oppvaskkluter for en stund framover.


Egentlig er det veldig greit å ha en liten bunke av dem - for da er det enklere å sikre god hygiene på kjøkkenet ved at de får en skikkelig rengjøring oftere fordi man hele tiden har rene på lager ;)


Først så strikket jeg den lyse kluten som er med lin og bomullsblanding i bunnen og en tynn bomullstråd som striper innimellom.Da det var gjort - samlet jeg sammen det jeg hadde av svarte rester av forskjellige slag samt de med farger for å "gjøre kål på dem"...

Veldig greit å ha en "bunnfarge" som rammer inn det hele.
Først satte jeg i gang med fargeglade ruter adskilt av svarte riller for å se hvor mye jeg klarte å bruke opp (bildet til venstre).
Deretter fant jeg ut at siden det nå var en del "småstumper" igjen, men fortsatt ganske mange rester i svart - så byttet jeg om og laget rutene i svart og rillene i farger fordi da kunne jeg enkelt kutte ned fra fire til 2 pinner der det måtte trenges eller også sette inn en rest med et garn som passet sammen med fargen jeg hadde startet med for å utnytte restene best mulig (bildet til høyre).
Etter å ha strikket opp alle de fargede restene på denne siste - så hadde jeg fortsatt en del svarte rester igjen og de fant jeg ut at fint kunne brukes for å ramme inn det hele med en heklekant samt en hempe. Når det var gjort var faktisk hver eneste lille restetråd i denne posen oppbrukt og det føltes ganske så deilig om jeg har lov å si det :)
Oppskriften til denne er nå klar for nedlasting som gratisoppskrift  
for de som måtte ønske det.

Selv har jeg rotet fram noe ullgarn som skal strikkes og toves for å rydde opp enda litt mer i garnhaugen - og hvem vet - kanskje det blir ei enkel oppskrift av det også?

Siden været nå er så nydelig og hagen kaller, så er det uansett greit å ha noe enkelt å pusle med som kan ligge på hagebordet klar for de små pausene fra opprydding og stell i hagen.

Da har jeg gjort mitt her inne i dag og er klar for å tusle ut i hagen igjen for å nyte våren. Håper dere gjør det samme - kos dere og nyt livet!
comments powered by Disqus
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0