En liten rundreise i Mitt distrikt

Mitt distrikt - Chris-Ho.com google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Mitt distrikt

Mitt distrikt - Chris-Ho.com

Gå til innhold

Mitt distrikt

På denne siden vil jeg litt om litt presentere dere for mitt distrikt.

Mitt distrikt er i hovedsak Romerike (som igjen går under øvre - og nedre Romerike, der jeg hører under øvre), som ligger i Akershus fylke og nær Oslo på ene kanten og Kongsvinger på den andre.
Her har vi nærhet til det meste, det er bare så synd vi har så lett for å havne litt i skyggen for Oslo og dermed blir litt glemt.
Faktisk så har vi masse å by på enten du liker shopping, friluftsliv eller mer kulturelle aktiviteter - det er bare det at distriktet nok ser ut til å glemme å "stikke" seg fram og fortelle om det.
Her har vi golfbaner for den som liker det, fiskevann, fine turterreng, kulturhusene står i kø, shoppingsentre med masser av fristelser osv.
Jeg har satt meg som mål å lage en samleside her over så mye som mulig av det vi har å by på - selv om det kan ta litt tid å rekke over alt. Stort sett har jeg jo vært på alle stedene mange ganger opp gjennom årene, men det er rart med det man har rundt seg.... man tenker ikke på å ta bilder av dem liksom.
Nå derimot har jeg bestemt meg for å være "turist" når jeg foretar nye besøk, og dermed skal kameraet også være med. Er det noen som sitter på bilder de gjerne vil dele med andre, så sier jeg ikke nei til hjelp i prosjektet. Det er bare å kontakte meg på her.
Da gjenstår det bare for meg å ønske GOD TUR!

Rånåsfoss

Først ut er en serie bilder jeg har tatt fra Rånåsfoss - bare ett steinkast unna heimen og i Sørum kommune. Her fins AE (Akershus energiverk/Rånåsfoss kraftstasjon), Rånåsfoss stasjon og den gamle Rånåsfossbroen. Og jeg vil nok legge inn flere bilder her etter hvert som jeg ev. får tatt dem. Mer informasjon om stedet kan du finne her.
Nå er denne vakre broen vår i ferd med å få en velfortjent oppussimg, slik at den kan fortsette å skinne - og det enda finere enn noen gang. Mer om dette kan sees her.

Gamle Hvam museum

Gamle Hvam museum er absolutt verdt ett besøk, og er ett sted jeg har vært utallige ganger opp gjennom årene. I stedet for å skrive en masse om dette herlige stedet der du blir hensatt til svunne tider, skal jeg i første omgang legge inn litt linker som forteller litt om stedet.

Du kan få ett innblikk i gamle tiders blomsterprakt i deres samling av denne tids vanlige inne- og uteplanter; http://www.akersmus.no/gamlehvam/?mid=50

På Wikipedia finnes også litt grunnopplysninger om stedet; http://no.wikipedia.org/wiki/Gamle_Hvam_Museum

Her finner du også litt; http://www.olavsrosa.no/objektinfo.aspx?id=27557

Stein skole (eventyrskolen)

Stein skole er som de reklamerer for - helt eventyrlig. Her har jeg også funnet fram litt linker som dere bør titte litt på.

Wikipedia har denne informasjonen; http://no.wikipedia.org/wiki/Stein_skoleEllers fant jeg disse; http://www.akersmus.no/nes/?mid=440&pid=711

http://no.wikisource.org/wiki/Omvisning_p%C3%A5
_Stein_Skole

http://www.ingeborgmuseet.no/irh/23/plakat.htmÅrnes og omegn


Årnes og omegn (Nes på Romerike) vil etter hvert komme her. I albumet nå er bilder fra elvekanten (Høyeveien og nedre Hagavei med Elvekongen, brygge/bautaområdet og butikkområdet), Runni med barneskole, ungdomsskole og ishallen (Runnirinken)bl.a. Etter hvert vil det komme flere bilder her - bl.a. av sentrum. Mer informasjon kan du finne her.

Nes kirkeruiner


Nes kirkeruiner er en perle der den ligger på "pynten" av neset der Glomma og Vorma møtes. Her har jeg tatt en del bilder i kveldingen 16.7.11. Tok også bilder på veien ned for å få med litt av omgivelsene og til slutt tok jeg avstandsbilder av nåværende Nes kirke. Pga. at myggen holdt på å spise oss opp (det var helt tett av dem), så ble det ikke noen tur helt ned til vannet og elvemøtet. Vi måtte trekke inn i bilen igjen ganske så raskt, og da så vi omtrent ut som kulerammer på det meste av kroppen.... Men stedet er så absolutt verdt minst ett besøk hvis du er i området. Mer informasjon kan du finne her bla., eller ved å søke på Nes kirkeruiner.


Svanefoss sluser

Svanefoss sluser i Fenstad er også ett sted verdt ett besøk. Dette gjør også ferdselsområdet med båt større, da man med slusene kan ta seg fra Glomma via Vorma og opp til Mjøsa.
Her var vi også på kveldstur 16.7.11 for å ta bilder. Mer informasjon finnes bla. her eller kanskje du har lyst på en liten båttur? Da kan du ta en titt her , kanskje Elvekongen kan være ett alternativ? Uansett, er det vel verdt opplevelsen.


Eidsvoll og Eidsvollbygningen

Eidsvoll og Eidsvollsbygningen; Mer informasjon om stedet finner du her.

14.6.11 var jeg en liten ettermiddags-/kveldstur i Sundet i Eidsvoll, og fikk tatt noen raske bilder av Sundet og flommen i Vorma - og de ligger nå i albumet. Legg merke til bryggeområdet som ligger godt under vann og blomsterbedene langs kanten som også er godt fuktet...

4. Juli 2011 i Lillestrøm

4. juli i Lillestrøm 2011 - og hvem hadde trodd det skulle bli så stort den gangen i 1989 da vi var med på å starte opp det hele? Det var ikke i våre tanker i det hele tatt. Før turen gikk til Lillestrøm den gangen, så møttes alle på Bingsfoss ungdomsskole for å ta gruppefoto. Dette var det Bilsport som tok fra taket på skolen. Den gangen hadde vi en 1957 Caddilac Fleetwood som vi stilte med. I år stilte vi med en 1965 T-bird Landau (bilde ligger på motorsiden), og vi stilte også med neste generasjon Amcar entusiast fra vår familie. Koselig at det kommer noen etter som er interessert i å ta vare på litt av den gamle bilhistorien. Rb har noen bilder her. Noen av de flotte glisene fra årets cruising tatt med vårt kamera kan dere se her;

Tertitten museumsjernbane, Sørumsand

Tertitten museumsjernbane er en søt liten opplevelse med en smak av vår nære fortid. Utrolig koselig med en førjulstur for både små og store.
Legger inn noen linker til flere opplysninger her også. God tur!

http://www.u-hb.no/

http://no.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8rumsand

http://lysthagen.com/historisk-sus-gammeldags-julemarked-og-tur-med-damptog/

http://snl.no/Aurskog-H%C3%B8landsbanen

Fetsund lenser

Fetsund lenser fortjener også ett besøk når jeg først er i gang, og her har jeg også vært ute og hentet litt linker. Så ta en titt på; http://fetsundlenser.no/


Her kommer Wikipedias opplysninger;http://no.wikipedia.org/wiki/Fetsund_Lenser
http://www.riksantikvaren.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=117021


SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet