google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Visste du at purre kan være flerårig?

Gå til innhold

Visste du at purre kan være flerårig?

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i På naturlig vis! · søndag 05 mai 2019
Tags: purregrønnsakerdyrkehøstematspiseovervintre
Siden det sikkert er flere enn meg som dyrker og bruker purre flittig i maten, så vil jeg dele mitt lille enkle tips for å forenkle dyrkingen og også få mye mer ut av plantene.
Purre tåler nemlig å overvintre ute i jorden og så lenge røttene får lov å stå igjen i bakken vil den fortsette å vokse når jorden blir fri for tele etter vinteren.


Bildet til høyre viser hvordan mine purreplanter ser ut etter at snø og tele har forlatt jorden etter vinteren i år og dette er den andre vinteren de har fått lov til å stå ute på plassen sin og de har nå altså startet sin tredje sommersesong for å glede oss i matveien.

Purre er nemlig veldig hardfør og tåler kulden og telen godt.

Når våren kommer får de gjerne litt kompost rundt seg for at de skal få ny næring etter vinteren, men sånn ellers klarer de seg helt fint på egenhånd.
Ja, og så må jo det verste av ugress fjernes da, men bortsett fra det så er de egentlig veldig nøysomme og vokser seg kraftigere år for år.Alt jeg gjør når jeg trenger purre til matlagingen - er helt enkelt å ta med meg en skarp kniv ut på grønnsakslandet og kutte av de purrene jeg trenger i jordoverflaten slik at delen med røtter i jorden står igjen etter høstingen.
På den måten sikrer jeg at det fortsatt er liv i planten slik at den kan fortsette å vokse og vokse - og vokse...
Ta en titt på bildet til venstre så ser dere at en av de jeg allerede har kuttet i år er i ferd med å vokse opp igjen og bli til ny og deilig mat - og dette har skjedd før det har gått to døgn.

Alle purreplantene mine blir flittig skjært ned mange ganger i løpet av sesongene og hvis dere ser på det øverste bildet så ser dere at de vokser seg til og blir helt normale planter etter kuttingene. Det beste er at dette skjer faktisk ganske raskt så man trenger egentlig ikke så voldsomt mange planter for å ha nok til det man trenger både for sesongen og også om man kutter ned for å lagre til vinterbruk.
Jeg pleier å avslutte høstingen av dem i midten av september for at de skal få lov til å vokse seg til og bli sterke og kraftige før frosten kommer - både for at de skal tåle vinteren bedre, men også fordi da kan jeg høste av dem mye tidligere på våren og nyte gleden av årets første selvdyrkede grønnsaker allerede i mars april.
Håper alle dere hobbydyrkere der ut får glede av dette lille tipset mitt og får masse flott purre i maten i årene som kommer og er det noe dere lurer på så er det bare å spørre!
Med ønsker om en smakfull og deilig grønn sesong! Kos dere!0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0