google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Plommer - masser av plommer...

Gå til innhold

Plommer - masser av plommer...

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Kjøkkenkroken · torsdag 22 aug 2019
Tags: plommerlikørhjemmelaget
Nå er vi allerede langt ute i august og her er det egentlig litt armer og bein om dagen...
Ikke bare bugner det av enkelte godsaker i hagen, men oppe i det hele så har jeg selvfølgelig også startet på oppussing av badet.
Egentlig litt dårlig planlegging når jeg tenker meg om, men planen var liksom at jeg skulle tusle ute med å høste godsaker når det var pent vær - mens jeg skulle holde på inne med maling etc. på regnværsdager...
Det er bare det at jeg funker liksom ikke helt etter planer og ting sklir over i hverandre og ender med at jeg gjør alt på en gang.
Men i dag har jeg hatt en liten sjau med plommeforedling og dagens produkt ble altså plommelikør.
Jeg hadde ei flaske godt lagret vodka som har stått og støvet ned i et ukjent antall år, så da var det vel på tide at den fikk komme til nytte kanskje?
Ja, for det fins vel egentlig ikke noen enklere måte å få tatt hånd om en grei mengde med frukt og bær på enn å lage likør?
Vel, alt som trengs er egentlig ett stort glass med lokk, ei flaske sprit, sukker og i det man ønsker å bruke av frukt/bær.
Plummene ble skjært i biter og fikk fjernet stenene og lagt i glasset til de fylte det helt opp (de slippes bare løslig oppi slik at det blir plass til mer oppi der), deretter tømte jeg på sukker til glasset var fylt opp og til slutt helte jeg oppi vodkaen og i min krukke passet det akkurat med en halvlitersflaske.
Siden jeg hadde en liten chili liggende på benken, noen kvister med peppermynte og en liten boks med solbær, blåbær og jostabær, så fikk disse også plass i glasset. For å sette en ekstra spiss på det hele så tilsatte jeg litt ingefær, kanel og vaniljesukker.

Nå skal glasset få lov til å stå og godgjøre seg framover og hos meg skal det få stå og modne framover mot slutten av november før jeg siler det hele og tapper likøren på flasker.
Plummene vil nok da egne seg ypperlig til desserter, kaker etc. og kanskje det blir vodkamarinerte plummer og bær sammen med krummkaker eller kransekake og krem, is eller vaniljesaus til julekosen?

Men se på den nydelige fargen som allerede har dannet seg på likøren i glasset da - og smaken blir også helt nydelig og være perfekt ved siden av en kopp kaffe.

Her blir det nok både kaker, kompotter og mer til av plommene etter hvert som de er høsteklare, for med 2 trær fulle av disse herlige fristelsene - er det nok til å lage mye godt.

Da er det på tide at jeg tusler i gang med noe mer arbeide og overlater dere til dere selv - så inntil jeg er tilbake med noe mer - ønsker jeg dere noen herlige dager og håper dere tar dere til til å nyte livet!0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0