google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Når verden går litt saktere...

Gå til innhold

Når verden går litt saktere...

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Gjenbruk/redesign · tirsdag 17 mar 2020
Tags: perlerkjedeøredobberskjorteheklingsmykkelaginghåndlaget
I en tid da alt på en måte går på sparebluss og det føles som verden lister seg stille på tå - da blir det masse tid til å gjøre ting man ellers utsetter eller ikke har tid til.
Så her har det atter en gang vært en liten gjennomgang i klesskapet for å få ryddet litt og skape en bedre oversikt over hva som fins der og ev. hva som kan plukkes ut for innlevering i håp om at andre kan få glede av dem eller om det er noe som kan få et nytt liv ved hjelp av noen små knep?

For en glede det er da å finne denne skjorten/blusen i kjempegodt og fast bomullssoff og som egentlig kan brukes - det er bare det at kjerringa er blitt litt for stor - på en måte...

Så med godt mot setter "gamla" i gang med sprettekniv og gyver løs på sidesømmene hele veien fra nerkant av blusen og helt ned til ermkanten.
En liten roterunde i garnlageret byr på et deilig garn i naturhvit bomull og merino, så en egnet heklenål kommer fram og arbeidet starter..
Det ble heklet inn feler i sidene og på undersiden av ermene - samt langs ermkanten for å forlenge ermene, så nå er nok et plagg reddet og i bruk igjen ;)

Et annet prosjekt er egentlig noe jeg ikke kan, så da gjorde jeg det likevel for sikkerhetsskyld...
Jeg har nemlig hatt et langt perlekjede i alle år og det har jeg vært så glad i fordi det passer til absolutt alt og har reddet mang en antrekkskrise ved å fungere som akkurat det lille ekstra som trengtes der og da.
Men alt har jo en ende og det ble nesten litt krise da det røk for en stund siden og slike lange perlekjeder er tydeligvis ikke mote for tiden, slik at det var liksom ikke bare å kjøpe et nytt...

Jeg snoket litt rundt og fikk kjøpt egnede perler og tenkte litt som Pippi Langstrømpe at - dette har jeg ikke gjort før, så da blir det nok bra....

Utstyrt med perlene, gullfargede ringer, karabinlås, smykketråd og en gullfarget lenke satte jeg i gang.
Perlene ble tredd - annenhver hvit og gullfarget - på dobbel smykketråd.
Ringene ble festet på og det samme ble låsen og det gullfargede kjedet, slik at nå har jeg igjen et langt perlekjede, men denne gangen er perlene satt sammen med gullfargede detaljer.
Det fungerer like fint og kan gå minst 4 ganger rundt halsen hvis jeg ikke ønsker å ha det litt kortere.
Når jeg først var i gang, så fant jeg ut at det kunne vært fint med øredobber som passet til....
Og øredobber ble det - ikke helt perfekt, men godt nok for meg og et bevis på at det er verdt å prøve seg på ting man ikke kan... ;)

Nå skal jeg se om jeg kan komme i gang igjen med litt annet arbeide, for det er greit å passe på å gjøre ting som bare blir "skjøvet vekk" til vanlig - nå som alt er så stille.
Ta vare på dere selv og hverandre, så vil vi forhåpentlig vis etter hvert få komme tilbake i mer normale rutiner igjen.
Jeg er nok som vanlig tilbake med ujevne mellomrom :)
Husk å ta dere tid til å kose dere!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0