google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Når markens grøde må sikres

Gå til innhold

Når markens grøde må sikres

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Kjøkkenkroken · lørdag 28 aug 2021
Tags: plommersquashsalatsukkererterkålrotjuiselikørhjemmelagetøkologisk
Her som nok hos de fleste andre i vårt langstrakte land - bugner det av plommer. Ja, det er så mange at jeg jobber som en helt for å gjøre nytte av flest mulig slik at de kan glede oss på forskjellig vis gjennom vinteren.
Fruktpressa har fått kjørt seg og produsert noen liter juice av en blanding av epler og plommer - her er den plassert ut i påvente av å bli tømt og vasket etter bruk...

Ei svær krukke er fylt opp med en blanding av plommer, sukker, noen hemlige ingredienser for så å bli fylt helt full med en skikkelig årgangsvodka - må jeg vel kunne si når den har stått å støvet ned i kjelleren i sånn ca. 30 - 40 år...? Normalt hadde jeg brukt av den normale typen, men fant ut at nå skulle denne med sitron til pers og slippe å samle støv lenger... Nå er det bare å sette til sides krukken og la den stå og godgjøre seg fram til jul sånn omtrent tenker jeg ;)

De som kikker litt ekstra nøye vil nok se at det er noen grønne saker sammen med plommene og det er fra mitt lille lager av tørkede urter... :D
Ellers har det også blitt både syltetøy og smuldrepai bl.a. av noen av plommene.
Ellers så høstes det daglig av forskjellige herligheter fra hagen og i dag ble blandt annet et par squash, en agurk, salat, sukkererter, kålrot og også litt blåbær med inn. Det meste av bær er hentet inn, men blåbæra holder fortsatt koken og jammen begynner det å dukke opp jordbær igjen også. Den gule bringebæra gleder også fortsatt med modne bær og det vil nok vare til frosten tar dem.
Svartsurbæra måtte jeg redde tidligere i uken da jeg så at fuglene ble mer og mer ivrige etter å snappe dem. Det er liksom slik at jeg deler gjerne med fuglene og rensker ikke buskaset helt for bær, men fuglene rensker opp disse sunne herlighetene på null komma niks når de først har fått ferten av dem.
De vet nok bedre enn mange av oss tobeinte, hvor sunne disse bærene faktisk er. Jeg har forøvrig skrevet et innlegg om dette tidligere og det fins her.

Vel, det var alt fra meg i dag og nå skal jeg unne meg litt kvalitetstid i godstolen sammen med noen nøster garn og "et par" kopper kaffe og skikkelig kose meg.
Ønsker dere alle noen deilige dager med masse kos og glede!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0