google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Lys er ikke bare lys...

Gå til innhold

Lys er ikke bare lys...

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Gjenbruk · lørdag 29 okt 2016
Tags: Lyskronestearinlystaklampestrømprismergjenbruk
Her går til tider ting i full fart og på halv tolv liksom, og da  taklampen i trappegangen i 2. etg. vandret heden og vi måtte ha lys  kjapt, så ble det bare rotet fram ei gammel kjøkkenlampe av typen med  regulerbar ledning og stor skjerm - som erstatning.
Denne var  selvfølgelig bare ment som midlertidig, men ble hengende der som ett  særdeles ulekkert symbol på at vi aldri fikk rotet oss til å få tak i  noe litt penere...
Den er så stygg at dere får ikke en gang se bilde av den og må bare ta meg på mitt ord.
Nå  var jeg så innmari lei av rakkelet, at jeg bestemte meg for at noe  måtte jeg kunne finne på for å få skiftet den ut - uten å måtte tråle  hver bidige lampebutikk i distriktet, og i tillegg bruke en haug med  penger.
Siden vi her i heimen er av typen "kjekt å ha", så tar  vi selvfølgelig vare på altfor mye - og det puttes ofte ned i  kjelleren...
Jeg gjorde meg hard og tenkte at jeg sikkert  hadde en gammel kurv eller ett eller annet jeg kunne bruke, for jeg  hadde pæreholder med ledning og da fant jeg sikkert en måte å få koblet  sammen denne med noe.
Men jammen var jeg heldigere enn som så,  for fint opphengt på ett rør nedi ett av rommene, fant jeg en av mine  gamle lysekroner for stearinlys (jeg elsker stearinglys og der andre  kjøper lyslykter og staker, har jeg hatt en hang til å forelske meg i  lyskroner av ymse slag, da de gir masse lys og sprer det godt).
Lettelsen  var stor, for jeg så med en gang at her kunne jeg få meg ei brukandes  taklampe både enkelt og rimelig, så jeg hekta den ned og tok kippet den  opp i badekaret for en grundig vask. Altså - etter noen år gjemt og  glemt i en gammel gråsteinskjeller, så var den lett lodden og glansløs.
Ren  og pen tredde jeg enkelt på plass ledningen og overlot monteringen til  junior - og vips, så ble det straks litt trivligere å komme opp trappen  og se opp mot lyskilden ;)


Effekten blir litt artig også, for lenker, ringer etc. kaste masse skygger opp i taket, slik at det blir litt liv i rommet.
Litt  vanskelig å ta bilder av den i ett midtrom uten vinduer der det eneste  naturlige lyset som kommer inn, kommer gjennom dørene fra tilstøtende  rom.
Men kronen er mer antikk gull/messingfarget og har blanke prismer.

Og siden den jo har holdere for stearinlys i tillegg, så er målet  mitt å finne en løsning, slik at jeg kan bruke disse til nettopp dette  når det trengs, uten at taket blir nedsotet.
Den henger nemlig litt for nært opptil til at det kan gjøres uten beskyttelse.
Om  denne beskyttelsen blir å montere noe i selve taket/el. rett under,  eller jeg setter i lysglass i holderene, med en beskyttelse over hver  enkelt, det gjenstår det å finne ut av, men det løser seg nok etter  hvert.

Nå skal jeg straks ut i frisk luft og se  om jeg kan finne noe naturmateriale for ett annet prosjekt jeg driver å  funderer på, så dere får ha ei flott helg alle sammen!

PS.: Kom gjerne med tips om løsninger til "stearinlyskrisen" min ;)


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0