google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Krukker og glass til pynt og nytte.

Gå til innhold

Krukker og glass til pynt og nytte.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Gjenbruk · mandag 30 jan 2017
Tags: Gjenbrukglasskrukkerplanterorkidedekorinteriør
Alle har vel stadig tomme glass etter syltetøy, honning, sylteagurker og  jeg vet ikke hva lett tilgjengelig i huset., for alt kommer jo i  embalasje av ymse slag.
Her i huset sorterer vi og kjører saligheten  til gjenvinningskontainere med jevne og ujevne mellomrom, men noe av  det får innimellom ett nytt liv innen huset.
Sånn som denne gangen bl.a.
Her kom en plante inn i huset for ett års tid siden, men siden det  tydeligvis er noe med luften her, så formerte den seg relativt raskt til  flere planter – og flere planter...

Og nå var  det blitt hele 6 stk. i potten og det var blitt så trangt at de så ut  til å ha veldig lyst til å hoppe over kanten, så her var tiden mer enn  moden for å få litt jord under neglene igjen, men så var det dette med å  få rotet seg til handling da...

Men en  liten handletur i helgesvingen satte fart i sakene, for der sto det  plutselig en småblomstret orkide å blunket så søtt til meg.
Jada, jeg har fått en liten forkjærlighet for orkideer.
Ikke bare er de vakre i sin enkelhet, men de er så utrolig takknemlige og enkle å ha med å gjøre.
Altså  – jeg er liksom litt uberegnelig når det kommer til vanning av disse  stakkars huslige vennene mine, slik at de vet liksom aldri når jeg  slenger til dem noen dråper sånn i forbifarten...
De må  liksom ta til takke med det de får og når de får det, men det ser ikke  ut til å affisere disse staselige og elegante orkideene, for de belønner  min sløvhet med å komme med mer eller mindre konstant nye  blomsterstengler – og hver av disse gleder oss lenge.

Så med denne lille skatten av en nykommer vel i hus, så kom ånden over meg til å ta for meg plante/omplantingsjobben.


Tre tomme krukker fikk seg en halvtimes tid i varmt vann for å få  løsnet og fjernet etikettene og bli rengjort skikkelig. Ett tips hvis  det sitter igjen litt rester, er å bruke ovnsskrapen for å skrape det  vekk.

Glasset fikk litt pyntesaker i passende farger i bunnen før plantene kunne finne sin plass.

For  å slippe at for mye jord og klin blander seg med dekorelementene i  bunnen, så putter jeg jord og rotklumpen til planten nedi en avlagt  sokk, stoffbit, avklipp av ei ødelagt strømpebukse el. før jeg setter  det hele godt nedi krukken, slik at den står godt og stødig og det er  mulig å vanne den lett når det trengs.

For å dekke litt av gjengepartiet på krukken, så snurrer jeg og knyter på litt passende dekorbånd el.
Vips – så har jeg min helt personlige dekor, og disse står nå pent plassert på stuebordet oppå en heklet brikke («Stjernedryss») og sammen med en liten lyslykt for å sikre stemingen på mørke kvelder.

Den  søte lille orkideen gjør seg helt fantastisk sammen med alt det grønne  og de lett glitrende effektene, og jeg føler meg rimelig fornøyd med å  ha gjort en liten fornyelse av dekoren for en slikk og ingenting utav de  helt enkle materialer.

Nå skal jeg kose med litt garn mellom fingrene i håp om at det ender opp som noe prydelig og nyttig.
Før  jeg takker av for dagen, så ønsker jeg dere alle noen flotte og  kreative dager med masse kos og moro fram til neste gang jeg titter  innom!
  


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0