google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

I denne søte førjulstid...

Gå til innhold

I denne søte førjulstid...

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Diverse · fredag 09 des 2022
Tags: adventgledemørketidlys
Sitter her og nyter varmen fra vedovnen mens jeg koser meg med en god og varm kopp kaffe.
Egentlig ganske fornøyd med meg selv fordi jeg er så godt i rute med det meste til jul.

Det beste eller kanskje det verste med å ha slike rolige stunder - er tanken på for en gal verden vi lever i.
En verden der de rike blir rikere og de fattige fattigere, mens gale menn - ja, du leste riktig - menn, siden det sjelden eller aldri skjer der det er kvinnelige ledere - kriger og lager ufred i sin kamp for å hevde seg selv og herske.
Hva i alle dager tror de at de oppnår med det?
Vi har liksom bare en klode der vi alle ideelt sett burde være og er avhengige av hverandre og derfor burde jobbe sammen og samarbeide. Ingen kommer seirende ut ved å drepe og underkue andre, ei heller redder de verden - snarere tvert i mot.
I mine øyne framstår disse forvirrede menn som små og stakkarslige som må bruke andre mennesker og land for å hevde seg selv og føle seg mektige og store, for det er vel det det hele dreier seg om?
Selvopptatthet er absolutt ikke en kvalitet å beundre!
Ei heller selvmedlidenhet!
De største menneskene er de som klarer å ta lærdom av egne erfaringer for så å bruke det til å prøve å endre ting til det bedre for seg selv og andre.
Men kjære vene - nå gikk jeg visst rett i den negative fella i stedet for å prise de gleder som fins - ja, for de fins bare vi lar oss selv se dem.

Egentlig er jeg en mester i å se de små gleder - sånn som at hagens kristorn er grønn og fin og har livlige røde bær midt i vinterkulden - bildet er lånt fra nett, men de er like fine som våre ;)
Eller at fjorårets svibler som jeg omplasserte ned i kjelleren etter at julen var vel overstått - atter en gang er i farten og ser ut til å glede oss nok ei jul.
Ja, og ikke minst - at jeg er så heldig å ha fått lov til å runde nok et tiår nå rett før jul.
Eller hva med gleden over å kunne ta en liten tur bak i det lille huset i hagen for å plukke ferske egg til bakst og matlaging gitt av vår utrolig tillitsfulle og søte fjærkledde venner?
Eller bare noe så enkelt som å kunne kose seg med en god kopp kaffe, te eller kakao - det er glede det!
Jo, jeg er heldig og jeg vet å sette pris på det.
Mitt største ønske er at alle skal få lov til å ha det bra og at vi sammen skal klare å se verden med alt og alle i den som den gaven de/det er til oss alle og dermed fare litt mer rettferdig og skånsomt fram.

Mitt lille førjulsønske er helt enkelt fred og samarbeid til alt og alles beste!
Nå som jeg har pludret ut mine enkle tanker - skal jeg nyte resten av kvelden med kaffe og litt garnkos (nok en av mine enkle gleder...) og på vei tilbake i kosekroken - ønsker jeg dere ei herlig 3. adventshelg og håper dere tar dere tid til å slappe av og kose dere!

0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0