google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gi urtene litt bedre villkår ved hjelp av enkel gjenbruk.

Gå til innhold

Gi urtene litt bedre villkår ved hjelp av enkel gjenbruk.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Gjenbruk · torsdag 26 jan 2017
Tags: Urterblomsterplantergjenbruksokkerinteriørdekor
Det er alltid kjekt å ha friske urter stående lett tilgjengelig i  heimen, men når disse kjøpes som ferdige planter i butikken, så har de  så dårlige levekår at de sjelden holder lenge.
Stakkarene har jo knapt plass til "beina" i den beholderen de selges i, men dette er det jo enkelt å gjøre noe med.
Selv må jeg alltid ha en sekk med jord tilgjengelig - både for omplanting og for ev. såing.
En  helt enkel måte å både gi disse smakfulle grønne godsakene ett bedre og  lengre liv og i tillegg la de få sin plass som ett herlig dekorelement i  tillegg, er å:
- Ta de ut av den kvelende lille potten.
- Rengjøre  f.eks. ett syltetøyglass eller andre typer gjennomsiktige glass/krukker  som vanligvis går i søpla, glasskontaineren etc.
- Finne en  gammel sokk (jepp, du leste rett) og fylle den med litt jord før du  putter urtens jordklump nedi. Sokkens skaft kan klippes av eller brettes  ned ved behov, men hovedsaken med denne sokken er at den vil holde  innsiden av krukken du setter det hele i relativt ren for jord og i  tillegg vil den hjelpe til å holde på fuktigheten.
Alternativt  kan krukken fylles med f.eks. dekorstein, skjell eller hva som helst  man har tilgjengelig som tåler ett fuktig miljø, og setter jordklumpen  til urten nedi dette, slik at den får plass til å strekke ut røttene for  å hente vannet den trenger og å utvikle røttene bedre. Det er forøvrig  lurt å rive løs røttene litt før omplanting, slik at de ikke fortsetter å  vokse rundt og rundt den gamle jordklumpen og rett og slett tar livet  av seg selv.
- Uansett metode, så puttes nå plantens jordklump godt nedi krykken, slik at den står stødig og godt i sitt nye hjem.
-  Til slutt dekoreres krukken med bånd, lenker, ståltråd etc. Her brukes  rett og slett det man har tilgjengelig og som passer inn der den skal  stå.

Blir like fint med en som med flere i grupper, så her er det bare å slå seg løs.
Når  vi først liker å dekorere med grønne planter, så hvorfor ikke bruke  litt grønt som kan spises i samme slengen? De er jo både dekorative,  smaker godt og sprer om seg med deilige dufter i samme slengen, så her  er det bare å kose seg og bruke kreativiteten for fullt.
På bildene er det en basillikumplante som her "sitter" i en sokk  oppi ett tomt honningglass og har fått hedersplassen på spisebordet  sammen med litt annen dekor. Løperene som vises her, blir muligens å  finne i nettbutikken... Altså - jeg har litt lyst til å beholde dem selv  også da så...
Men ved interesse, så send meg ei melding så  blir vi nok enige. Begge er i ull - den ene er i grått og svart, mens  den andre er i beige og bruntoner. Mål 71 x 27 og den andre 58 x 28 cm  sånn ca.

Da tusler jeg meg tilbake til litt  flere gjøremål og ønsker dere noen flotte dager fram til jeg er tilbake  med litt mer her fra kosekroken!
Kos dere!0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0