google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

En slags omkledningsprosess er i gang...

Gå til innhold

En slags omkledningsprosess er i gang...

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Håndlaget · torsdag 01 mar 2018
Tags: hekletstrikketnålefiltingpynteputer
Her surrer og roter jeg til tider etter innfallsmetoden - mer eller mindre planlagt...
Som alltid har jeg både prosjekter i gang - og mange i planrekken, men innimellom (egentlig ganske ofte innimellom...) dukker det opp ting som bare må komme først i køen av "må gjøres helst i går..."
Og når det dukker opp tre herlige bunter av dette supertykke garnet, så kjente jeg nesten at jeg gikk over på autopilot og glemte alt av pågående prosjekter...
Altså - har man en mani, så har man det! Fins ingen kur, så vidt jeg vet.
Eller - jo, det gjør det, nemlig å sette alle kluter inn og jobbe som besatt med pinner og heklenål - helt enkelt!
Men alle skjønner vel nå at jeg var vel omtrent i gang med å omgjøre disse nøstene nesten før de var ute av postkassa?
Heldigvis så er jeg rimelig nøye på å ha verktøykassa i orden, så her var redskapen klar til angrep.
Altså - etter at jeg hadde tatt en kjapp test med både fingerhekling og armstrikking... Materialene må jo bare testes ut skikkelig for å finne ut hvordan de funker og oppfører seg, og da fins det ingen bedre målestokk enn kjenn og lær metoden.
Første skikkelige arbeidsøkt, skulle foregå med heklenål ala tømmerstokk (eller noe...), så da var det bare å finne ut sånn omtrent hvor mange masker som trengtes for å bli akkurat passe til puten som var først ute til å så en omkledning. Altså - her er ett av årets prosjekter å kle om en haug med sofaputer for å gjøre de litt friskere og mer delikate igjen.
Jeg skjønte raskt at med heklemetoden, så holdt det ikke med en bunt på 250 gr., så da var det bare å alliere seg med nøste nr. to og lage striper.
Litt tungt å hekle med, men det oppveides med få masker og en omgangsøkning på sånn ca. ett sted 3 - 4 cm. Ja, som dere skjønner, så vokste det relativt radig, slik at trekket var ferdig og på puten på null komma niks - og over 1,5 bunt var brukt opp.
Alt må testes på så mange måter som mulig - ikke sant? Så da var det bare å ta fram de "solide" strikkepinnene for å gyve løs må neste bunt. Etter litt opplegging og måling, var arbeidet i gang og relativt raskt ferdig. Nesten stygt å si det, med det gikk så fort at jeg rakk nesten ikke å kose meg før det var ferdig.... Men uansett - når de resterende buntene av denne typen, dukker opp i postkassa, så vil de nok ende opp som strikkeprosjekter for å få dem til å rekke til flest mulig puter. Helt enkelt fordi disse to putene er så godt som identiske i størrelse, men der strikketrekket klarte seg med EN bunt, der slukte hekletrekket over 1,5!!! Altså med disse 3 buntene kunne jeg hatt trekk til tre puter i stedet for 2 og en kvart eller noe. Men nå ønsket jeg litt stukturforskjeller i putehaugen, og da blir det sånn.


Og strukturforskjeller skal det bli, for jeg har ett garn på lager, som er tiltenkt puteprosjektet.
Så når jeg nå først er i gang, så fant jeg fram noen av disse nøstene også. Dette fant jeg ut at jeg ville strikke med to tråder sammen med en tynn, gullfarget dekortråd på pinner nr. 8.
Må vel innrømme at selv med dobbel tråd og grei pinnetykkelse, så vokste det så langt fra like raskt, så her ble det mer tid til kos og funderinger underveis.
Denne har fått enkle, brune treknapper langs ene kansten, slik at det kan tas av for å vaskes hvis jeg ikke ønsker å vaske hele puten.
For at putehaugen skal gi en følelse av helhet og harmoni, så har denne fått nålefiltet på en rest av det rosa garnet fra hekletrekket, litt kardet ull og trekkets eget garn med gull. Ei brun rose fant sin plass for å skape litt liv i det hele.
Vips - så har hele tre av en haug med pynteputer fått en liten oppkvikker. Nå er det bare resten igjen :D

Men altså, nå er egentlig måtet å får ferdig ett friskt og gult prosjekt i grei tid før påsken setter inn - og neste garnsending dukker opp i postkassen og jeg blir avsporet atter en gang...
Del 1 er helt ferdig, så her gjenstår del 2 og tre eller noe sånt, så kryss fingrene for at jeg klarer å komme i mål i tide, uten å gå på en avsporing atter en gang.

Er egentlig litt redd for at del en skal bli forferdelig ensom hvis jeg ikke klarer å "holde tråden" og bli ferdig i tide.
Jada, for de som måtte lure på om det ligger noe mer under det gule, som også skal gjøres ferdig - så har de helt rett.
Det er ett noe større arbeide som jeg egentlig er ganske godt i gang med, men jeg mistenker at jeg muligens må "strikke litt bakover" for å justere litt på noen detaljer, før jeg kan konsentrere meg om å gjøre det helt ferdig, men det finner jeg ut når jeg får gravd meg gjennom haugen av puter og påske gult :D

Da er det på tide for meg å sette pinnene i sving igjen, så jeg ønsker dere alle noen flotte dager med tid til både skjemt og alvor.
Ta vare på dere selv og andre!0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0