google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

En liten kortreist ferietur

Gå til innhold

En liten kortreist ferietur

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Diverse · mandag 08 aug 2016
Tags: Feriehotellhamarmjøsakortreist
Ikke ofte jeg tenker på å legge ut bilder fra små og store turer, men i dag "plinget" det plutselig inn at nå er det på tide å slenge inn noe av dette slaget...
Veldig ofte har slike innlegg lett for å handle om det store utland og mer eksotiske strøk, men når vi bor i ett så vakkert land - hvorfor kan vi da ikke slå ett slag for det også?
Vi har alt rett utenfor døren og tar det hele kanskje litt for selvfølgelig?
Uansett endte jeg altså opp med Hamar og omegn - av flere grunner egentlig.
For det første ligger det kun en times tid fra "heimen", men lanskapet er ganske så annerledes enn her hos oss - de har jo Mjøsa og vi har Glomma bl.a.
Men det som vel fasinerer meg mest er hvor flinke de er til å fremme kortreiste produkter og tjenester og dra lasset sammen for å fronte det. Se mulighetene og få de fram og ut til alle.
Dette er noe jeg brenner for og har troen på at er veien å gå av mange årsaker.
- Vi sparer masse forurensning som følge av varer som fraktes over hele kloden før de når fram.
- Vi utnytter de fantastiske resursene vi faktisk har rundt oss i stedet for at de går tapt.
- Det blir arbeidsplasser der de som jobber med det trives og har det bra.
- Siden disse produktene og tjenestene som oftest blir til fordi noen "brenner og er lidenskapelig opptatt" av nettopp det de driver med, så vil det igjen avspeile seg i kvaliteten på det de leverer og det vil vare mye lengre enn alt det masseproduserte og kalkylebaserte vi omgir oss med. Ergo vil de i andre enden igjen skape ett lavere forbruk og en større tilfredshet.
- Til tross for at man sjelden kan regne med å bli søkkrik i kontanter i mange av disse nisjene, men man kan bli rik på ett godt liv der man er glad og tilfreds med det man gjør og livet det fører med seg da man har valgt sin vei selv og har friheten til å gjøre det.
- Som forbruker gir det meg en ekstra stor glede å vite at jeg ved å velge slike kortreiste produkter, ikke bidrar til å frata små barn muligheten til å leke, lære og ha en sunn oppvekst fordi de må sitte i ett mørkt og møkkete lokale - ofte omgitt av masse kjemikalier for å tjene noen få kroner om dagen. Barn har rett til å være barn og få utvikle seg uten fare for liv og helse.

Ja, så konklusjonen min er uten tvil at jeg støtter gjerne opp om våre lokale og ekte tiltak så langt det lar seg gjøre.
Og enda bedre er det at jeg koser meg gjerne med å være turist uten å måtte reise langt av gårde bare jeg får noen deilige og avslappende dager på ett hotell der jeg slipper alt av rydding, vasking, matlaging etc., for nettopp det å få ett avbrekk fra det daglige er ferie og avslapping, helt uavhengig av hvor det er.
Om det er bare noen få netter eller to uker er også helt likegyldig, for det er avbrekket og de nye impulsene som er det viktige - og det får jeg ganske raskt.


Litt stemningsbilder fra noen dager Mjøsdistriktet kommer opp ved å klikke på bildet til venstre her.
Helt enkle bilder tatt i avslappet feriemodus.
Noen av bildene er tatt fra hotellvinduet, siden vi hadde en fantastisk utsikt til Mjøsa og så Skibladner "tøffe" seg inn og ut daglig.
Men altså - her ser dere som nevnt ett lite utvalg av tilfeldige feriebilder tatt i en avslappet modus.

Vi hadde noen flotte dager med masse kos og herlige inntrykk og takker søstern og svogeren for at de loset oss gjennom ett mekka av kortreiste gleder!
Med dette ønsker jeg dere alle noen herlige dager med masse kos!



0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0