google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

En 68 (+) åring blir så god som ny..

Gå til innhold

En 68 (+) åring blir så god som ny..

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Kjøkkenkroken · søndag 23 sep 2018
Tags: kjøkkenoppussinginteriørmalingsnekring
Med noe som vel må være - om kanskje ikke landets eldste kjøkken i daglig bruk - så i alle fall blandt dem, så satte jeg foten ned og bestemte at nå - NÅ skal og må det gjøres noe her!
Planen var å beholde hele og deler av overskapene. De brune skyvedørskapene skulle bare få nye knotter, mens hyllene over skulle få nye fronter.
Først var planen at vi skulle lage både fronter og dører til overskapene selv, men modererte oss litt og fant ut at dørene kunne kjøpes ferdig.
Etter å ha snust litt rundt, fant jeg fort ut at siden målene vi måtte ha var en del over det som er standard hos de fleste kjøkkenprodusenter, så ville bare ei dør koste flere tusen kroner siden de måtte spesialbestilles...
Ok, kjerringa er ikke den som lar seg stoppe av slike små bagateller, så hun heiv seg ut på bruktmarkedet for å finne ett kjøkken med høye nok dører til overskapene - og når det først skulle handles brukt - kunne alt like gjerne være brukt.
Etter mye om og men ble ett som passet i stilen til huset og som hadde nok deler til at vi kunne plukke og mikse som det passet oss.
Kjøkkenet ble demontert hos de vi kjøpte det av ved hjelp av gubben som sjåfør og med ansvar for å pakke ned alle skruer og smådeler i små poser (han hadde nyoperert hånd og kunne ikke bidra så mye i arbeidet), junior og jeg som nedmonterere og sjauere - ble det hele stablet på henger og kjørt til ett sted vi har for lagring.
Jeg tegnet kjøkkenet ut fra delene og alle hindringer vi har på kjøkkenet - ned til minste detalje for å få utnyttet plassen best mulig.
Med 3 dører, en utstående brannmur og ett vindu som er lavere enn benkeflaten i ett rom på ca. 12 kvm, gjelds det å tenke seg nøye om og planlegge godt for å få ett kjøkken med fin flyt og god utnyttelse.
Kjøkkenet skulle ha mer benkeplass, mer skapplass, ett lite kjøkkenbord med plass til minst 4 stk., flere kontakter og nytt gulv med litt varme under spiseplassen.
Ei høy hylle vi hadde hatt som nødlagring, skulle få plass i gangen, mens ett fryseskap som hadde stått og tatt opp unødvendig mye plass i yttergangen, skulle få plass ved siden av kjøleskapet på kjøkkenet.
Selv om vi hadde hele det brukte kjøkkenet på eksternlager, så endte heimen opp i ett salig kaos av deler som skulle til og spisestua hadde til slutt bare en sti for gjennomfart...
Parkett, gulvvarme, kjøkkenvask, kran, nye skap som måtte kjøpes til, maling osv., osv. ble stablet inn etter hvert som det ble innkjøpt. Greit å ha alt på plass før oppstart liksom...
Nå som alt omsider er ferdig, er all frustrasjon snart glemt - for omsider har vi endelig ett funksjonelt og ordentlig kjøkken der enhver kjøkkenjobb går som en lek :)
Jeg legger inn ett par bildevisere med litt bilder fra før og under arbeid og etter/etter hvert som ting er på plass.
Den nakne sannhet...
Men når alt bare er mer eller mindre tragisk, kan det vel bare gå en vei videre eller?


Dessverre er jeg ikke verdens beste fotograf, men jeg tror kanskje det er mulig å se en liten forandring her...?
Og fargen er ikke rosa for de som lurer på det - den er faktisk mer fersken med ganske mye beige i seg.
Det som gjenstår nå, er å finne ei liftgardin eller lignende å ha foran oppvaskmaskinen siden den er svart og lager ett uharmonisk hull i bekeskapene...
Nå i ettertid er jeg sjeleglad for at jeg har all fagkompetansen som trengs i huset, for det har gjort alt mye enklere.
Siden jeg faktisk er utdannet i faget interiør, så har jeg tegnet alt ned til hver minste detalje og sette opp en detaljert liste over nær sagt alt ned til den minste skrue.
Med en mann og en sønn som er mer enn normalt handy, så fant vi løsninger på alt som fort kunne bli prodblemer etter hvert.
Flere kontaktpunkter ble montert for å eliminere bort skjøteledninger, vannrør ble lagt om og byttet osv.
Sokkelskuffer som passet til Faktum benkeskap, fant vi hos HTH.
Vi måtte pine oss inn på Ikea for å kjøpe til to ekstra benkeskap, da vi kom i manko på dette i den brukte innredningen. Siden det er 10 cm forskjell i høyden på denne gamle og den nåværende modellen, måtte det til noen egne løsninger på sokkelene. Vi kappet sokkelbeina vi hadde og ikke brukte til de brukte skapene pga. sokkelskuffene, og limte de sammen igjen i rett høyde. Deretter fikk de selvlagede sokkelfronter.
På veggen med kjøleskap og fryseskap ble det en 30 cm ledig plass, så der kjøpte vi helt enkelt til ett høyskap for baderom og satte det på sokkelbein fra kjøkkenet.
Også her var vi sjeleglade for god planlegging, for hadde ikke jeg vært smart nok til å gjøre grundig forarbeide og ha med en liste med varenr. på alt vi trengte, så hadde gubben fått helt dilla. Jeg også for den del, for Ikea er ikke ett sted jeg frivillig roter med inn i igjen med det første. Noe så kaotisk og lite kundevennlig skal man lete lenge etter. Der de tror de har vært så smarte at de tenker at kundene skal fomle rundt og plukke med seg mye mer enn det de kom for, endte de opp med at vi droppet ting vi visste vi kunne få tak i raskere og enklere andre steder. Snakk om å lure seg selv da!
På toppen av det hele måtte vi kjøre til ett eksternlager for å få skapene... og etter å ha sittet og ventet der i over en time på å få de utlevert, så var spikeren i Ikeakisten godt slått inn! Grrr!
Men nok om det - kjøkkenet er ferdig og når resten av huset står for dør, kan Ikea se langt etter oss som kunder, for det fins så innmari mange steder som det er enklere å handle hos.

Nok for denne gangen, nå er det på tide å ta seg av litt rydding igjen.
Kos dere!

0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0