google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Plommer - naturell, saus, suppe og kake.

Gå til innhold

Plommer - naturell, saus, suppe og kake.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Kjøkkenkroken · lørdag 05 sep 2015
Tags: Plommersaussuppenaturellkakekokestekebake
Med plommetrærne fulle av søte og saftige frukter, så er det lov å føle seg litt heldig!
Tusler meg gladelig ut med kurven min (daglig) for å fylle den med godsakene som selvfølgelig spises naturelle i stor skala, men siden det er så utrolig mange av dem, så må andre midler tas i bruk for å bevare herlighetene.


Siden det har vært så kraftig og mye regn noen dager, så har en del av dem sprukket der de henger på treet.
Disse er superenkle å dele og ta ut steinen i, så da satte jeg i gang med å først lage en halv porsjon av kosekrokens superenkle kakerøre , der brukte jeg 3 dl. sukker i stedet for 2,5 som halv oppskrift skulle tilsi, siden plommene er veldig syrlige i smaken og siden jeg var tom for natron, så brukte jeg bakepulver (her brukte jeg 1 ts. som til en full oppskrift).



Det hele helte jeg i ei rund form ca. 24 cm, plommene delte jeg i fire og la dem med passe mellomrom oppå røren, slik at de ble godt med plommer i kaken.
Som ett eksperiment drysset jeg til slutt ett godt lag med lion sjokoladepulver over hele kaken (det er derfor den ser litt ekstra mørk ut i overflaten).
Pga. all vesken som plommene skiller ut, så måtte kakens steketid forlenges litt for at den ikke skulle bli for løs.
Men sluttresultatet ble - om jeg må få lov å si det selv.... helt utrolig nydelig!
Akkurat passe balanse av alt - rett og slett.
Rett syrlighet og friskhet, passe saftig og ikke for søt, mens Lion sjokoladepulvere gav det hele en anelse karamellundertone.
Dette kan definitivt anbefales.
For å si det med "juniors" ord; "Dette er den beste kaken jeg har spist i år!"
Så denne kommer det til å bli bakt flere av.
Men med kilosvis med plommer, skal man bake mange kaker for å foredle noe som monner i haugen, og det går jo ikke, så da må litt kraftigere lut til.


Mens kaken koste seg i ovnen, ble resten av de sprukne plommene fra dagens fangst, lagt i en kjele uten stein, men med skinn.
De fikk godgjøre seg i kjelen til jeg syntes de var nok kokt, deretter smakssatte jeg med sukker, litt ingefær og pepper før jeg lot stavmikseren omgjøre det hele til en jevn masse som fordeles i bokser og puttes i fryseren for å ha utover vinteren til bruk som dessert og på kaker osv.




Utrolig nydelig servert varm eller kald med is eller krem oppi som dessert.
Som saus på isen osv.
Noe så enkelt og raskt å lage, vil gi mange nytelser av forskjellige slag i løpet av vintersesongen, så her blir det nok kokt flere slike porsjoner innen plommehøsten er helt over.

Og for å teste ut det hele med en gang før resten gikk i fryseren, så ble det en bit plommekake med en krem og plommesaus til kaffen her i dag :)

Tror dere det smakte himmelsk?
Jepp - helt utrolig!!!



Sånn ellers så får plommene bli med i både salater, gryterett og ovnsretter nå om dagen, for slike sunne og økologiske herligheter må bare nytes mens de har sin sesong.

Hvordan er det med dere - har dere noe spesiellt dere lager av plommer? Legg gjerne igjen ett tips i kommentarfeltet for å dele med oss andre :)

Med dette tusler jeg meg tilbake til mine gjøremål og ønsker dere alle ei fortsatt super helg med masse kos!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0