google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Årets snøkrystall - oppskrift.

Gå til innhold

Årets snøkrystall - oppskrift.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Håndlaget · søndag 20 nov 2016
Tags: Snøkrystallhekletinteriørdekorjulbomullstjerne
Så ble det jammen en liten snøkrystall for 2016 også.
Slike små  snøkrystaller/stjerner er alltid raske og enkle å lage, og når de i  tillegg er ganske så dekorative både på juletreet, dekorgrenene, strødd  utover bordet som en del av borddekorasjonen, så kan man alltids ha noen  varianter.






Og slik ble de i år.










Oppskriften på snøkrystallene:
Disse  er heklet av Gjestal bomullsgarn type 12/4 på heklenål nr. 2 og har  fått litt ekstra effekt ved hjelp av en tynn metallisk og gullfarget  tråd, men her velges selvfølgelig både garn og nål etter eget ønske og  etter hvor stor/liten snøkrystall som ønskes. Denne varianten ble sånn  ca. mellom 9 og 10 cm i dia.

Legg opp 6 lm og sett dem i ring med en kj.m.
1. omg.: Hekle 12 fm rundt ringen.
2. omg.: Start med fm i fm., 3 lm - hopp over en fm, fm i neste fm. Gjentas omg. ut = 6 buer.
3. omg.: "Fm i første fm, fm - st - dbst - tredbst - dbst - st - fm i buen," fm i fm. Gjenta " " ut omg.
4.  omg.: "Fm i første fm, 6 lm, dbst. gruppe (to kast på nålen, trekk  gjennom to ganger - gjenta to ganger, slik at det blir 3 slike og kast  på nålen igjen og trekk gjennom de resterende m.) i toppen av st.gr.  (tredbst), 6 lm, fm i den midterste fm." Gjenta " "omg ut.
5.  omg.: "Fm i første (midtereste "bunnmaske") fm, 5 fm i de 6 lm, fm i  toppen av dbst. gruppen, 5 lm - fm i den første av disse 5 lm før det  igjen hekles en fm i toppen av dbst.gruppen, 5 fm om de 6 lm, fm i den  midterste "bunnmasken". Gjenta omg. ut og avslutt med kj.m. i først fm.
Ønskes  det en heklet opphengshempe, så kuttes ikke tråden, men det hekles ca  15 fm, som igjen festes med kj.m. i første fm. Klipp og fest tråden(e)  godt.

 


Oppskriften er ment til privat bruk og ikke kommersiellt, og er det noe - så ta kontakt. Den kan også lastes ned som pdf. fil HER.
Håper dere får noen koselige stunder med garn og heklenål!
Kos dere masse!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0