google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

På naturlig vis - kategorien uten tilsetningsstoffer!

Gå til innhold

På naturlig vis - kategorien uten tilsetningsstoffer!

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i På naturlig vis! · søndag 31 mai 2015
Tags: Skjønnhetvelværepeelingsommerklarnaturligpleie
Siden verden ser ut til å være full av mer eller mindre unødvendige kjemikalier og tilsetningsstoffer, så har jeg funnet ut at jeg skal dele litt av mine enkle knep for å slippe unna en del av dem.
Dessuten har vi alle så masse i huset allerede, som fint kan brukes både utvortes og innvortes.
Nå som feriesesongen står for døren og mange timer skal tilbringes ute i sol, vind, regn og vann, så tenkte jeg litt enkel forberedelse av huden kunne være en fin start.
Derfor tar jeg i dag for meg de enkle og ganske så sunne og skånsomme måtene å kvitte seg med gammel og død vinterhud, for å sikre at brunfargen oppnås raskere, sitter lengre og blir jevnere.

Sukker, salt (grovt og fint) og div. oljer (oliven-, solsikke -, maisolje etc.), er vel noe de fleste av oss har i huset?
Alle disse tingene er fine slipemidler.
I tillegg kan man fint bruke f.eks. havremel, hvetekli etc.

Til ansiktet og hals så lønner det seg å velge de finere typene av salt el. sukker, men til resten av kroppen kan man med stort helle velge litt grovere typer.
Har man i tillegg eplesideredikk i huset, så sikrer man at huden bevarer sin ideelle phverdi ved å tilsette 1 - 2 ts. i blandingen.
Husk å unngå øyepartiet med denne type behandling!

- Ta helt enkelt å ha den tørre ingrediensen (salt,sukker etc.) i en boks/krukke og tilsett olje, slik at det hele blir en litt tykk grøt.
Deretter er det bare å påføre på stedene som skal behandles og massere lett slik at huden blir skrubbet ren for død hud.
For å slå to fluer i en smekk, så kan man sette seg ute i grusgangen i hagen hvis man bruker salt-oljeblandingen, for da vil man "kverke" litt av ugresset som har en tendens til å dukke opp der - i samme slengen...
Salt er nemlig en ypperlig ugressdreper...

Ved bruk av havremel varianten (eller ev. kli), så gjelder også dette med fint og grovt mel etter hvor på kroppen man skal slipe, men her kan man i tillegg med fordel blande i litt malte mandler i slipemassen.

For begge typer kan man tilsette en dråpe eller to av en eterisk olje som f.eks. lavendel som virker deilig avslappende, eller kanskje peppermynte som vil virke deilig og avkjølende på en varm dag.
Oljen vil gjøre huden myk og deilig, så etter behandlingen lønner det seg å bare skylle bort kornene uten å såpe seg inn.
La rett og slett oljen sitte på og få trekke seg inn i huden.

Ett siste råd for fjerning av død hud, er å rett og slett gni over kroppen med innsiden av avacadoskallet, for så å skylle godt og smøre seg inn.


- Neste tips er for å lindre solbrenthet.
Her kan man helt enkelt skjære tynne skiver av ett eple, agurk eller en potet og legge disse over det brente området, legge seg rolig tilbake og slappe av i ca. 15 min. før de fjernes og huden skylles lett.
Dette vil virke lindrende på huden, slik at man slipper den verste svien.

Ellers kan man rive en passe stor gulrot (her kan man tilsette ei ss. yoghurt for den lette antiseptiske effekten) og la ligge på ca. 10 - 15 min. før det fjernes.

Lykke til med sommerforberedelsene, så kommer jeg tilbake med flere tips og råd på mer naturlig vis - om ikke så lenge ;)

PS.; De stakkars bananene fikk ikke gjøre noen nytte i denne omgangen, men de kommer helt klart sterkere tilbake :)



0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0