google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bjørnebær - helse i alle plantedeler.

Gå til innhold

Bjørnebær - helse i alle plantedeler.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i På naturlig vis! · lørdag 07 nov 2015
Tags: Bjørnebærvitaminermineralernaturlighelse
Med en bjørnebær busk/plante eller flere i hagen, har man ett middel mot masse forskjellig, for her kan man faktisk bruke både bær, blader, røtter og rotbark alt etter hva det skal brukes til/mot.
Her hos oss har vi selvfølgelig planten i hagen og den høstes flittig helt til kulden setter en stopper på sesongen.
Noen eksempler på hva blader, rot og rotbark kan brukes til er at den er generelt nærende og styrkende, er astringerende (sammentrekkende), blodstillende, stoppende ved diaré, antiseptisk, sopphemmende, urindrivende, avkjølende, livmorstyrkende, blodrensende og virker som et blod- og yin-tonikum. Bjørnebærblad kan hjelpe til å fjerne hete, dempe betennelser, kjøle ned feber og virke uttørkende ved for mye fuktighet.
Derfor kan disse delene brukes innvortes ved fordøyelsesplager som diaré, dysenteri, mage- og tarmkatarr. Og også ved blødninger, saktehelende sår, feber, anemi, blærekatarr, urinsyregikt, hemoroider, infertilitet, utflod, influensa, forkjølelse og hoste.
Man kan også bruke bjørnebærblad  ved eksem og andre utslett, fet hud, skader, verkesår, hemoroider, soppinfeksjoner, smerter og kløe etter insektstikk, og som gurglevann ved betennelser i munn og svelg, munnsår, tannkjøttbetennelser og sår hals.

Bladene og barken på røttene inneholder mye garvesyre, noe som har en sammentrekkende effekt.
Siden disse stoffende har en stoppende effekt, vil en te av bladene kunne være fine mot f.eks. diare, blærekatarr, hemorider, hemorider etc.
Teen kan også brukes ved influensa, forkjølelse, halskatarr, hoste og vil også kunne virke kjølende på feber og dempe betennelser i tillegg til at den også kan ha en positiv virkning på blodsukkeret.

Bærene har ett høyt innhold av A og C vitaminer , en fler typer B vitaminer, er fiberrik og er en super kilde for antioksidanter.
I tillegg inneholder de modne bærene stoffer som organiske syrer, sukkerstoffer, antocyaniner, pektin, niacin, flavonoider (kaempferol, quercitin), slimstoffer, karotin, vitamin C og flere B-vitaminer.

Bjørnebær er bare så utrolig godt i tillegg til alt det sunne vi finner i dem, og her fyller vi dem i passe poser og legge i fryseren etter hvert som de blir plukket.
På denne måten er vi sikret masse godsaker utover vinteren, i form av deilig tilbehør til is og kaker og ikke minst - som sunn iskrem.
Iskremen lager vi ved å helle ca. 300 g. av f.eks. vaniljeyoghurt eller keram med vanilje i hurtigmikseren og tilsette ca. 2/300 g. frosne bjørnebær og kjøre til en ganske jevn masse. Ev. kan man tilsette litt sukker eller honning for å søte den litt.
Ved å bruke frosne bær vil man få is som kan spises med en gang og slipper å vente til den har hatt en tur i fryseren.

Så konklusjonen er - skaff deg en plante eller to og årets forbruk av godsakene er sikret med masse godsaker.
Det beste er at man nå får tornefrie planter i hagesentrene og da er de mye enklere å plukke.

Før jeg tusler meg tilbake til dagens gjøremål, ønsker jeg dere masse kos og hygge!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0