google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det beste med høsten og sensommeren?

Gå til innhold

Det beste med høsten og sensommeren?

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Kjøkkenkroken · torsdag 20 aug 2015
Tags: Hagegrønnsakerformmiddagsuntenkeltgodt
Vel, de fleste ville antagelig svart fargene, og de blir jo som regel veldig flotte de, men for meg teller noe annet vel så mye.
Hva tenker du nå?
Joda, kort fortalt så er det den gleden å kunne rusle rundt å plukke en squash, ett deilig kålhode, en purre, en slangagurk etc., før jeg tusler meg inn igjen for å lage til dagens selvdyrkede og ikke minst - økologiske måltid.
















Og det aller enkleste er ofte det beste, så jeg elsker det jeg kaller alt i ett former som jeg bare setter inn i ovnen og lar dem gjøre seg ferdig selv.
Det fine med slike ovnsretter, er at de egentlig kan lages av det man måtte ha klart å sanke sammen på en slik liten tur i hagen.
Jeg har helt enkelt en liten skvett med solsikkeolje eller en annen god olje jeg måtte ha for hånden og en dæsj soyasaus f.eks. i bunnen på formen (ønskes en litt mer sursøt variant, så er chilisaus eller mangosaus helt ypperlig å bruke), kutter opp det jeg måtte ha/ønske av grønnsaker og fordeler oppi. Med en kvast eller to med litt assorterte grønnsaker og grovmalt pepper sammen med godsakene, så blir dette en herlig og sunn middag som kan serveres som den er, med brød, ris, pasta, pita - ja, fantasien setter bare grenser for hva man kan bruke denne til.
Ønsker man kjøtt til, så bruker man det.

Og for variasjonens skyld kan man strø over en håndfull eller flere med revet ost.
Uansett vil man ende opp med en smakfull og sunn rett som nær sagt sprudler av gode ting for kroppen, og gjør at man blir behagelig mett.

Ikke fatter jeg at noen kan si de ikke liker frukt og grønnsaker, for her går slike retter ned på høykant - også hos barn som har vært på besøk og som jeg vet at foreldrene sier at de ikke får til å spise slike grønne saker.
Men altså - her i huset forsvinner både frukt og grønnsaker som dugg for solen og med stor iver og glede. Det være seg friskt og nyplukket, like vel som kokt, dampet eller stekt - ned går det.



Og på vei ut deler jeg ett bilde av humlen som jobber med å gi oss en god høst med masse bjørnebær.
Må liksom bare få hylle denne flotte lille fyren for at han er så flittig og hjelper oss med å få fram slike gleder.
Er han ikke bare en helt bedårende liten fyr da dere?
Å, som jeg elsker det når det summer ivrig i blomstene rundt i hagen! Da vet jeg at nå er sjansene store for at nye herligheter etter hvert ser dagens lys.

Med dette ønsker jeg dere ei fortsatt flott uke med masse kos og grønne gleder i dette herlige sommerværet som til slutt dukket opp :)


























0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0