Krukker og glass til pynt og nytte. - Fra kosekroken - Chris-Ho.com

SiteLock
Go to content

Main menu:

Krukker og glass til pynt og nytte.

Chris-Ho.com
Publisert av in Gjenbruk ·
Tags: Gjenbrukglasskrukkerplanterorkidedekorinteriør
Alle har vel stadig tomme glass etter syltetøy, honning, sylteagurker og jeg vet ikke hva lett tilgjengelig i huset., for alt kommer jo i embalasje av ymse slag.
Her i huset sorterer vi og kjører saligheten til gjenvinningskontainere med jevne og ujevne mellomrom, men noe av det får innimellom ett nytt liv innen huset.
Sånn som denne gangen bl.a.
Her kom en plante inn i huset for ett års tid siden, men siden det tydeligvis er noe med luften her, så formerte den seg relativt raskt til flere planter – og flere planter...

Og nå var det blitt hele 6 stk. i potten og det var blitt så trangt at de så ut til å ha veldig lyst til å hoppe over kanten, så her var tiden mer enn moden for å få litt jord under neglene igjen, men så var det dette med å få rotet seg til handling da...

Men en liten handletur i helgesvingen satte fart i sakene, for der sto det plutselig en småblomstret orkide å blunket så søtt til meg.
Jada, jeg har fått en liten forkjærlighet for orkideer.
Ikke bare er de vakre i sin enkelhet, men de er så utrolig takknemlige og enkle å ha med å gjøre.
Altså – jeg er liksom litt uberegnelig når det kommer til vanning av disse stakkars huslige vennene mine, slik at de vet liksom aldri når jeg slenger til dem noen dråper sånn i forbifarten...
De må liksom ta til takke med det de får og når de får det, men det ser ikke ut til å affisere disse staselige og elegante orkideene, for de belønner min sløvhet med å komme med mer eller mindre konstant nye blomsterstengler – og hver av disse gleder oss lenge.

Så med denne lille skatten av en nykommer vel i hus, så kom ånden over meg til å ta for meg plante/omplantingsjobben.


Tre tomme krukker fikk seg en halvtimes tid i varmt vann for å få løsnet og fjernet etikettene og bli rengjort skikkelig. Ett tips hvis det sitter igjen litt rester, er å bruke ovnsskrapen for å skrape det vekk.

Glasset fikk litt pyntesaker i passende farger i bunnen før plantene kunne finne sin plass.

For å slippe at for mye jord og klin blander seg med dekorelementene i bunnen, så putter jeg jord og rotklumpen til planten nedi en avlagt sokk, stoffbit, avklipp av ei ødelagt strømpebukse el. før jeg setter det hele godt nedi krukken, slik at den står godt og stødig og det er mulig å vanne den lett når det trengs.

For å dekke litt av gjengepartiet på krukken, så snurrer jeg og knyter på litt passende dekorbånd el.
Vips – så har jeg min helt personlige dekor, og disse står nå pent plassert på stuebordet oppå en heklet brikke («Stjernedryss») og sammen med en liten lyslykt for å sikre stemingen på mørke kvelder.

Den søte lille orkideen gjør seg helt fantastisk sammen med alt det grønne og de lett glitrende effektene, og jeg føler meg rimelig fornøyd med å ha gjort en liten fornyelse av dekoren for en slikk og ingenting utav de helt enkle materialer.

Nå skal jeg kose med litt garn mellom fingrene i håp om at det ender opp som noe prydelig og nyttig.
Før jeg takker av for dagen, så ønsker jeg dere alle noen flotte og kreative dager med masse kos og moro fram til neste gang jeg titter innom!
  comments powered by Disqus
Siden lagres hos:
Siden lages med:
Siste på FB:
Norsk Kreativ Design:
Clouds:
Bjørnebær rask http://chris dekor oppskrift banan mineraler sølv Sitron app pleie strøm enkelt politikk Urter plast orkide hvit Poteter stuing sokker kanel katt marine gjenbruk langpanne planter akryl Data norske kviser god sjokolade næringsrik bomull Jakke dukke Små beige sunt Grønnkål naturlig mat økologiske stjerne vafler lion hotell Løper saus poncho taklampe prismer unikt hekling bambi Tags: druekjerneolje Lyslykt høst Klima helse strikket grønnsaker aronia Lyskrone gul interiør sunne hudbetennelser svart trøbbel ytterplagg avakado næring hår tannrens nøtter mandler middag øyne Tøfler enkle hudpleie Gjenbruk flettet hamar oppdatert sur delfin blå hjemmelaget hus vår Cider veske hud frø Hage frukt Hudpleie gjærdeig lue tørket Tann krukker sommerklar snacks oljer klær blomsterbed heklet daim Windows Fredag bær velvære myk vitaminrik grå skjørt olje Håndlaget Julekurv Ferie vanilje lysegrå suppe naturhvit renere hovne føtter Kål peeling maske saft vinter plantekuvøse dessert hals øper tøfler viskose skyllemiddel spise silke hjem grønn bake Snøkrystall kaker kokos håndlaget honning pus form svartsurbær verdi naturell luer skjønnhet leire steke Banan duk miljø oliven varm glass drikke salat Genser enkel mandel strikke hare nytt gele tenner design ho.com/blog/index.php?tag=Gjenbruk Jul pingvin vitaminer kortreist formet Skjønnhet stearinlys mjøsa Muffins rosa Pita koke hekle epler plante pannebånd godt alpakka pris jul siste Plommer bordpynt nepal nett sunn Sokker kake Barbie Sitteunderlag antioksidanter kroppspleie Kake kåpe tovet Heklet snøkrystall blomster Epler Drivhus eple genser Karameller ull krukke kjole topp hvitere solbrenthet lin kreativ
Fint
Back to content | Back to main menu