Blir jula kvalt av advent - vise versa? - Fra kosekroken - Chris-Ho.com

SiteLock
chris-ho.com
Gå til innhold

Blir jula kvalt av advent - vise versa?

Chris-Ho.com
Utgitt av i Diverse ·
Tags: adventmiljøvennligtradisjonergjenbruk
Nå som advent er rett rundt svingen, er jeg selvfølgelig i gang med litt funderinger og tanker...
Det popper opp med tilbud på kalendere og kalenderfyll over alt og i alle mulige og umulige prisklasser.
Felles for dem alle, er at de helt klart ikke er spesielt miljøvennlige, siden det meste er av karakteren bruk og kast - enten det er innholdet eller innpakningen - eller egentlig stort sett begge deler.
Og etter megden og utvalget å dømme, så er dette helt tydelig noe det må gjøres haugevis med penger på, for ellers hadde ikke utvalg og annonseringer vært så innmari massivt som det er.

Det er faktisk ikke nødvendig å svi av så innmari masse penger på dette hvert bidige år, vi må bare tillate oss å tenke litt alternativt og også gjenbruk - på en måte.
Her hos oss har vi hatt en egenlaget adventskalender som tas fram med glede til hver eneste advent, og den får til og med henge til julen er vel over og resten av julepynten skal ned.
I lukene (som i vært tilfelle er små strikkede og heklede strømper, votter, sekker, luer etc, puttet vi alt fra hviskelær og reflekser til en liten godteribit innimellom (små og nyttige ting) på noen dager, mens andre dager kunne det bare ligge en liten lapp.
Men altså - disse lappene kunne bli like så godt mottatt som de små tingene, for de kunne inneholde slike ting som: "I dag har vi juleverksted", "I dag går vi en tur i skogen og ser etter spennende ting vi kan bruke til dekorasjoner" eller f.eks. "Vi koser oss med boller og kakao".
Uansett, å ble det like godt mottatt uansett, for ungene setter som oftest vel så stor pris på det å kunne gjøre noe sammen med voksne og også kose seg sammen med dem.

Men altså, min hensikt med dette innlegget er at for barn er det ofte ikke nødvendigvis tingene som teller, men heller følelsen av at noe er stabilt (tradisjon) og det å kunne få oppleve noen gode og koselige stunder sammen med de voksne, for i det daglige har disse en tendens til å forsvinne i travelheten og vi foreldre tenker at "Barna har det jo greit med masse aktiviteter over alt".
Min er faring er at barna faktisk savner de gode stundene der alle er rolige og har tid til hverandre eller bare det å kunne slappe av sammen, og at det er vi som voksne som legger lista opp på ett bruk og kast nivå.
Hvis vi var flinkere til å spørre barna innimellom om hva som er deres beste minne eller opplevelse, så er jeg rimelig sikker på at mange ville få en liten aha - opplevelse.

Så la oss ta advent tilbake og gjøre den til en lun og deilig opplevelse av fellesskap med tid til å bygge opp forventninger, spenning og følelsen av at vi nærmer oss ei høytid med mange herlige gaver, i stedet for å pøse ut gavene i 24 dager før den store dagen!

Dette var altså dagens lille hilsen med en varm oppfordring fra meg i kosekroken. Ta der tid til å nyte livets herligste sider - sammen!comments powered by Disqus
Siden lagres hos:
Siden lages med:
Siste på FB:
Norsk Kreativ Design:
Clouds:
plantekuvøse druekjerneolje oppskrifter hvitere Jakke oljer økologiske miljøvennlig Oppskrifter blå alpakka godt ho.com/blog/index.php?tag=Gjenbruk varm vitaminer hudbetennelser Klima Epler Genser Tann eple gul lion oppdatert naturhvit sur Grønnkål klær tøfler Kål Sokker jakke antioksidanter http://chris gele øper næring maske form kake olje pingvin Rånåsfoss pleie mandler topp siste kanel avakado drikke peeling Data myk mjøsa kroppspleie katt pannebånd politikk sølv viskose Windows spise kjole miljø renere bær ytterplagg bordpynt kreativ luer blomsterbed plast veske Auli poncho Cider Håndlaget stuing naturlig merino jul Sørum tovet beige skyllemiddel Hudpleie pus svart heklet leire snøkrystall Muffins bambi stjerne pulsvarmere Lyslykt sunt Karameller Urter marine genser hovne saft mohair øyne banan enkel Drivhus hamar frø hudpleie velvære god dessert orkide delfin aronia grenser næringsrik prismer advent app enkelt hare salat smetteskjerf Tags: taklampe tradisjoner skjerf Plommer Små Høst kokos rask verdi vinter kviser Skjønnhet strøm snacks vår kommuner skjørt frukt sunne vitaminrik stearinlys sjal rosa Sitteunderlag dekor epler hud strikking oliven lysegrå fletter dukke hår Julekurv blomster petrol mat Nes tørket gull hus akryl Lyskrone kortreist støvelmansjetter kaker lin interiør svartsurbær krukker bake Løper hekling mandel Barbie pris langpanne vafler norske Hage Poteter solbrenthet brun luftig grå duk håndlaget Ferie hals Sitron nytt honning steke middag sokker Bjørnebær kåpe bomull krukke sunn skjønnhet suppe grønnsaker plante helse saus design hjemmelaget mineraler tenner ull hotell strikke vanilje silke Pita grønn formet enkle gjærdeig Heklet planter koke Gjenbruk tannrens lue hjem nøtter glass sommerklar Kake nepal hekle oppskrift gjenbruk strikket kakigrønn flettet daim okergul nett Fredag trøbbel føtter Snøkrystall naturell hvit Tøfler sjokolade Banan unikt Jul høst
Fint
Tilbake til innhold