google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blir jula kvalt av advent - vise versa?

Gå til innhold

Blir jula kvalt av advent - vise versa?

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Diverse · tirsdag 14 nov 2017
Tags: adventmiljøvennligtradisjonergjenbruk
Nå som advent er rett rundt svingen, er jeg selvfølgelig i gang med litt funderinger og tanker...
Det popper opp med tilbud på kalendere og kalenderfyll over alt og i alle mulige og umulige prisklasser.
Felles for dem alle, er at de helt klart ikke er spesielt miljøvennlige, siden det meste er av karakteren bruk og kast - enten det er innholdet eller innpakningen - eller egentlig stort sett begge deler.
Og etter megden og utvalget å dømme, så er dette helt tydelig noe det må gjøres haugevis med penger på, for ellers hadde ikke utvalg og annonseringer vært så innmari massivt som det er.

Det er faktisk ikke nødvendig å svi av så innmari masse penger på dette hvert bidige år, vi må bare tillate oss å tenke litt alternativt og også gjenbruk - på en måte.
Her hos oss har vi hatt en egenlaget adventskalender som tas fram med glede til hver eneste advent, og den får til og med henge til julen er vel over og resten av julepynten skal ned.
I lukene (som i vært tilfelle er små strikkede og heklede strømper, votter, sekker, luer etc, puttet vi alt fra hviskelær og reflekser til en liten godteribit innimellom (små og nyttige ting) på noen dager, mens andre dager kunne det bare ligge en liten lapp.
Men altså - disse lappene kunne bli like så godt mottatt som de små tingene, for de kunne inneholde slike ting som: "I dag har vi juleverksted", "I dag går vi en tur i skogen og ser etter spennende ting vi kan bruke til dekorasjoner" eller f.eks. "Vi koser oss med boller og kakao".
Uansett, å ble det like godt mottatt uansett, for ungene setter som oftest vel så stor pris på det å kunne gjøre noe sammen med voksne og også kose seg sammen med dem.

Men altså, min hensikt med dette innlegget er at for barn er det ofte ikke nødvendigvis tingene som teller, men heller følelsen av at noe er stabilt (tradisjon) og det å kunne få oppleve noen gode og koselige stunder sammen med de voksne, for i det daglige har disse en tendens til å forsvinne i travelheten og vi foreldre tenker at "Barna har det jo greit med masse aktiviteter over alt".
Min er faring er at barna faktisk savner de gode stundene der alle er rolige og har tid til hverandre eller bare det å kunne slappe av sammen, og at det er vi som voksne som legger lista opp på ett bruk og kast nivå.
Hvis vi var flinkere til å spørre barna innimellom om hva som er deres beste minne eller opplevelse, så er jeg rimelig sikker på at mange ville få en liten aha - opplevelse.

Så la oss ta advent tilbake og gjøre den til en lun og deilig opplevelse av fellesskap med tid til å bygge opp forventninger, spenning og følelsen av at vi nærmer oss ei høytid med mange herlige gaver, i stedet for å pøse ut gavene i 24 dager før den store dagen!

Dette var altså dagens lille hilsen med en varm oppfordring fra meg i kosekroken. Ta der tid til å nyte livets herligste sider - sammen!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0