google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Helt enkelt kål!

Gå til innhold

Helt enkelt kål!

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i På naturlig vis! · onsdag 21 okt 2015
Tags: Kålhelsesunngodnæring
Kål er relativt enkel å dyrke og den kan faktisk gi mer enn ett hode på en plante.
Planter man en tidlig sort som kan høstes i juli/august, så lar man bare den "avkuttede planten stå og det vil relativt raskt danne seg flere nye "hoder" i snittflaten der det høstede hodet satt.
På en fin høst vil man derfor kunne høste flere små hoder utover høsten, og de smaker like godt som det man har høstet i første omgang.


Hvis man i tillegg tar med at kål er både utrolig god og sunn både rå og behandlet, gjør vel heller ikke saken noe verre?
Vel, siden kålen er helt fri for kalorier, men inneholder godt med bl.a. C vitaminer, vitamin K, glukosinolater og pektin, så er det i seg selv en god nok grunn til å spise masse av den.
Den virker styrkende på imunforsvaret og kan beskytte oss mot både kreft og hjerte-karsykdommer.



For de som måtte tvile - kål er mer enn får-i-kål og surkål - helt klart!
Her bruker vi den finsnittet i salater, river den sammen med f.eks. gulrot, løk, epler etc., har den i lapskaus, wok, ovnsformer osv., osv.
Vi spiser helt enkelt masse kål, fordi den helt enkelt smaker godt i masse og er en relativt anvendelig grønnsak.
Ok da - vi er kanskje litt overmåte glad i frukt og grønt her, men det kommer kanskje av at vi dyrker ganske mye selv i sommerhalvåret, og da er det jo lettvint og billig å bruke mest mulig av herlighetene etter hvert - og noe blir jo i tillegg lagret for bruk utover.
Her er vi heller ikke avhengig av kjøtt hver dag siden vi alle helt enkelt elsker det grønne, så det kan gå dagesvis på bare ulike varianter der disse utgjør alle ingredienser.
Kanskje nettopp pga. at barna var med på å dyrke og høste mye av det grønne, er grunnen til at de alltid har spist det med stor iver?
Her har de i alle fall aldri rynket på nesen over ei gulerot eller ett eple - snarere tvert i mot, så det å si at i dag er det salat og bakt potet til middag, utløser kommentarer som herlig!

Vel, nok om det, for nå har jeg annet å ta meg til, så dere får ha ei fortsatt flott uke med masse tid til kos!

PS.; De små kålhodene som er avbildet i bøtten, er slike etterpåhoder som det kun er fjernet de ytterste og snilespiste bladene på :)


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0