google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Heklet snøkrystall - oppskrift.

Gå til innhold

Heklet snøkrystall - oppskrift.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Håndlaget, oppskrifter · tirsdag 27 okt 2015
Tags: Hekletsnøkrystallstjerneoppskrift
Selv om jeg egentlig jobber med ett større prosjekt, så klarer jeg liksom ikke helt å la være å ta litt små "avstikkere" for å prøve ut litt småtteri innimellom...
Nå fikk jeg plutselig lyst til å lage noen nye heklede "snøstjerner".
Etter litt romestering i garnlageret endte jeg opp med ett nøste av den litt tynnere typen ala 12/4 garn som jeg fant ut at det passet å bruke heklenål nr. 1,5 på.
Deretter fant jeg ett nøste av typen bomull soft som jeg nok har ervervet på Nille, og til det brukte jeg heklenål nr. 2.
Siden en ide må prøves ut flere ganger for å se at den funker, så laget jeg en av det tynne garnet før jeg laget to av det litt tykkere - den ene av disse to siste fikk med seg en tynn tråd med gullfarget metallisk garn. Dette syns nok ikke så godt på bildene, men det ble veldig fint, så det er verdt å prøve.

Siden det sikkert er flere enn meg som innimellom liker å sette fingrene i litt slikt småplukkarbeide, så har jeg skrevet ned oppskriften for å dele med de som ønsker.

Legg opp 4 lm. med ønsket garntykkelse og nål, og sett sammen til en ring med ei kj.m.
1.omg. Hekle 12 fm. i ringen og avslutt omg. med kj.m. i første m.
2. omg. start med fm. i første m., 2 lm. - hopp over 1 m. og deretter fm. i neste m. Gjenta dette omg. rundt, slik at det blir 6 m. buer på omg.
3. omg. Hekle fm. i fm., 3 lm., 1 st. - 1 lm. - 1 st. i lm.buen, 3 lm., fm. i fm. Gjentas omg. ut.
4. omg. Start med fm. i fm., 4 lm., så 3 sammenheklede db.st.  i lm.buen mellom de to st., 4 lm. og fm. i fm. Gjenta omg. rundt.
5. omg. Hekle fm. i fm., en fm. i buen av fire lm., 4 lm, en fm. i toppen av de sammenheklede db.st., 3 lm. og hekle deretter en fm. i den første av disse, 5 lm. og deretter en fm. i den første av disse, og så 3 lm. med fm. i den første av disse før denne picotlenken festes i toppen av db.st. gruppen for å danne en spiss på stjernen, hekle 4 lm., deretter 1 fm. i lm. buen fra forrige omg., fm. i fm., fm. i neste lm.bue. Gjenta omg. rundt.
Ønsker man heklet hempe for oppheng, så hekles 15 lm. etter at man har satt sammen siste omg. med kj.m., og fester denne igjen med kj.m. og fester tråden.



Har jeg i farten glemt noe eller forklart meg uklart, så skriv enten i kommentarfeltet til dette innlegget eller send meg en mail og jeg retter så godt jeg kan :)

Ha, ha... må le litt av meg selv, for på den ene stjernen på det røde bildet, har  jeg jammen klart å få heklet litt ekstra på den ene spissen...
Dette har jeg rettet opp i de andre og nye bildene.


Med dette ønsker jeg dere ei fortsatt flott uke med masse skjemt og alvor!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0